marți, 14 mai 2013

Despre Raisa...intr-un semnal de alarma!

Cum ar fi trebuit sa fie Raisa daca nu...

Dumnezeu i-a dat viata intr-o lume si in circumstante care ne-au deformat destinul. A fost planul Lui perfect prin care multe lucruri bune s-au intamplat pe langa cele rele ingaduite. Cu toate acestea, nu pot sa nu ma intreb cum ar fi fost Raisa daca...

Daca "doctorul ginecolog" DINU VALENTINA cu care s-a nascut nu ar fi lasat-o sa sufere fara oxigenul care nu mai circula prin cordonul ombilical ce ii infasurase gatul...Putin cate putin Raisa s-a stins pana cand a renuntat sa mai lupte.
Daca acest "doctor" ar fi ascultat cand ii spuneam cu disperare, timp de patru zile (DA PATRU!) ca am nevoie de cezariana pentru ca nu mai simt copilul miscand. Daca ar fi ascultat inainte de a se crede mai destept decat mine sa imi raspunda ca e ceva normal... Daca ar fi ascultat inainte sa afirme ca "noi astea fitoase ne plictisim in spital si imediat cerem cezariana la cea mai mica durere".
Daca acest doctor nu mi-ar fi facut epidurala, in "mila" ei pentru o femeie pe care o tine de 4 zile cu contractii...
Daca "doctorul neonatolog" DUMITRU GABRIELA ar fi tratat-o pe Raisa... Dupa hipoxia severa, dupa suferinta indurata 4 zile, Raisa a plecat pe lumea cealalta si s-a intors inapoi. Acest doctor neonatolog care a resuscitat-o are nevoie de o medalie. Si acum sunt ironica! A resuscitat-o si apoi a lasat-o sa se stinga putin cate putin in alte suferinte: convulsiile! Pe principiul "copilul asta oricum nu se mai face bine", de ce sa imi pierd timpul si resursele pretioase ale spitalului cu el? Da, Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia are resurse pretioase pentru ca Sectia de Neonatologie era atat de prost dotata la data de 01.09.2009,  incat s-a facut economie de medicamente si aparatura. Astfel ca Raisei i s-a administrat o doza minima de fenobarbital, apoi lasata sa convulsioneze 12 ore (oficial! pentru ca practic au fost mai multe). In plus, in primele 24 de ore dupa nastere, pe Raisa a incalzit-o o sticla de apa Dorna. Da, o sticla de apa a tinut loc de pat cald.
Si totusi...Raisa ar fi avut mai multe sanse de recuperare DACA acest medic neonatolog ar fi transferat-o, imediat asa cum prevad normele medicale, si nu dupa 24 de ore...la insistentele noastre si prin pile si relatii cum bineinteles cer regulile nescrise in Romania...
Cand Raisa a ajuns la Spitalul Giulesti din capitala era inca in stare convulsiva...atat de grava incat medicilor de acolo nu le-a mai ramas alta solutie decat sa ii induca COMA medicamentoasa.
Raisa se lupta sa supravietuiasca si astazi la mai bine de trei ani si jumatate de la nasterea ei. Iar noi ne straduim sa demonstram greselile acestor medici si speram ca astfel sa tragem un semnal de alarma. 
Lupta din spital am stramutat-o la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti...
Si aici dosarul nostru a stat aproape doi ani la procurorul PANTILIE NICOLETA care probabil avand afinitati fata de procurorul TEODOR DUMITRU, sotul doctorului neonatolog, a considerat ca timpul ei este prea pretios si ca solutionarea unui astfel de dosar este prea greu de digerat. Astfel a intarziat cercetarile cat a putut ea mai mult. Primul an a asteptat o expertiza medico legala. A durat un an de zile ca un medic legist sa se pronunte in legatura cu aceasta culpa medicala iar dupa ce a facut-o in sfarsit, procurorul Pantilie concluzioneaza ca expertiza nu este fundamentata stiintific. Bineinteles ca nu sanctioneaza in niciun fel activitatea medicului legist TUDOR MARIA, ci dispune catre Institutul National de Medicina Legala, o noua expertiza medico legala, la care nu trimite declaratiile partilor si martorilor pentru a mai intarzia putin activitatea acestor distinsi medici. Sau pentru ca apoi sa poata concluziona si despre aceasta noua expertiza ca nu are "fundament stiintific". Nu a mai apucat sa concluzioneze nimic, pentru ca asa cum spera, a scapat de dosar, plecand de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel. Astfel dosarul nostru rataceste in neant de doua luni de zile in aceasta institutie. Rataceste pentru ca nimeni nu se sinchiseste. A pomenit el Codul de Procedura Penala pe undeva de celeritatea procesului penal sau de instituirea de masuri asiguratorii, dar Procurorului General Adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, POPESCU CATALIN, nu ii arde nici de dreptate, nici de semnalele mele de alarma, nici de timpul care se scurge si in care Raisa are nevoie de terapii costisitoare. Asa ca inca nu stim daca si cui a fost repartizat dosarul si CAT TIMP ii va lua noului procuror de caz sa il studieze...

Poate ca in Romania ne-am obisnuit sa ne resemnam si sa ne acceptam destinul, insa cat reprezinta  destinul si cat greselile impardonabile ale unor "medici" si "anchetatori" , cu ghilimelele de rigoare?
ASTAZI, facand un mic rezumat, Raisa a beneficiat de unele din cele mai eficiente terapii datorita voua, celor ce ati ajutat-o financiar, insa MAINE un alt copil se poate naste in Romania cu un doctor Dinu Valentina sau Dumitru Gabriela.


Daca ma puteti ajuta sa spun lumii povestea aceasta, va rog sa o faceti!

Va imbratiseaza,
Doi parinti si o printesa

10 comentarii::

la prima ora a diminetii am plans!am plans,pt ca vietile copiilor nostri depind de niste incompetenti!din ce in ce mai mult!

Mihaela te pup!
Daca malpraxisul ar fi sanctionat ca atare si in tara noastra, atunci "medicii" ca cei de care am avut noi parte, nu ar mai profesa, iar pretul vietii omului de pe coridorul unui spital s-ar ridica cu mult in ochii celor ce depun juramantul lui Hipocrat.

Doamne Dumnezeule e plina tara de astfel de medici parerea mea?le-as taia o mina ,i-as baga in inchisoare toata viata ,m-am saturat de toti idiotii astia care fac totul dupa ureche .Puiutului vostru ii doresc sa se recupereze cu voia lui DUMNEZEU si voua parintilor sa va rugati la EL si sa credeti ca se va intimpla ............ca atit a mai ramas

bestiile astea ar trebui aruncate intr-o groapa de gunoi si arsi, nu sunt oameni, sunt diavoli, iar diavolii ar trebui sa ramana in iad.

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Dragii mei! Va rog puneti un nr de cont bancar in care sa pot trimite euro din strainatate. Va admir pt forta pe care o aveti , nu va lasati invinsi , Raisa merita tot sprijinul din lume pt ca este o luptatoare. Lucrurile din Romania trebuie schimbate iar daca vom tacea nu vom realiza nimic. Va imbratisez

Familia Uzea ar trebui sa se gandeasca la Dumnezeu inainte sa discretiteze un medic care nu a facut decat sa ajute......Raisa a revenit la viata datorita acelui medic si daca ar fi cinstiti domnii Uzea ar recunoaste ca exista la dosar suficiente dovezi cat sa demonstreze ce am spus mai sus. Dl Uzea a aparut la Antena 3 si a facut niste afirmatii de tot rasul....oameni buni......fiti realisti.....cum sa spuna ca atunci cand a vazut copilul nu avea tratament cand era deja bagat la perfuzie si la dosar sunt poze care sa confirme asta?......cum poti sa afirmi despre un medic cu 12 ani de facultate ca e prost cand tu ceri sa nasti inainte de termen?....asta ce mai e? E clar ca e vorba de bani si e clar ca oamenii astia nu au frica lui Dumnezeu cand se incumeta sa declare fals....sa minta in loc sa multumeasca dr Dumitru ca acest copil a revenit la viata si a primit un loc la Bucuresti dupa multe insistente ale medicului si acum traieste datorita ei?.....de ce dna Uzea nu si-a dus sarcina la termen?......dc acesti oameni isi permit dupa atata timp sa isi schimbe declaratiile ca daca ii intrebati dupa ce s a nascut copilul nu aveau parerea asta....... Oameni buni....traiti cu frica lui Dumnezeu.....totul se plateste in viata....... dl Uzea si-a vazut copilul dupa nastere la perfuzie, la incubator, tratat corespunzator conditiilor si acum pe la tv nu mai recunoaste....spune ca nici branula nu avea. Pacat de copilul ala, pacat ca acesti oameni care au invatat 12 ani in tp de dl Uzea cn stie ce facea sunt distrusi din prostia unora....pacat dar.......ar trebui sa le fie frica de Dumnezeu.....sa fie sinceri macar......sa nu mai instige lumea pt ca totul in viata se plateste..........

medicii despre care vorbiti voi adica aia prosti sunt pile asa cum se credea si familia uzea cand a ajuns la spital. nu va apucati sa donati ca oricum ei se zbat sa scoata bani de la spital cu riscul de a speria nviitorii parinti cu minciunile lor. toti culegem ce semanam.

Stimata/e "Anonim" autor al ultimelor doua comentarii. Din ceea ce scrieti pot trage urmatoarele concluzii: ori cunoasteti bine cazul nostru si incercati sa va aparati denaturand adevarul, ori nu il cunoasteti si atunci sunteti departe de realitatea acelor acelor zile. Desi nu aveti curajul sa va semnati comentariile, inteleg ca sunteti fie dr Dumitru fie apropiat al sau pentru ca faceti referire la un anume dosar si anume dovezi.
Pe scurt, din cele 2 comentarii inteleg ca sunteti foarte intrigat/a de faptul ca am cerut sprijin financiar pe de o parte, iar pe de alta parte de apararea doamnei D.G.
Pai, o sa incercam sa va raspundem cat se poate de scurt:
In situatia in care doi medici si un spital ofera copilului tau o paralizie cerebrala incerci din rasputeri sa faci tot ce este omeneste posibil sa iti ajuti copilul. Chiar si atunci cand situatia financiara nu iti permite. Nu am renuntat la a mai crede in miracole asa cum o doamna doctor spunea mai deunazi... Ce le mai trebuie bani ca nu o sa o faca bine niciodata (nu este citat, asa ne amintim relatarea unei cunostinte comune). Credeti ca este usor pentru un parinte sa stea cu mana intinsa doar pentru a strange niste amarati de bani sa isi vada copilul un graunte mai bine?
Ca sa revenim, nu vrem sa mutam un dosar penal pe un blog, dar cand vezi diferentele de conduita terapeutica dintre cele aplicate de Dl Dr Toma Ioan Adrian si anumita doamna de la Slobozia nu poti decat sa te ingrozesti ca a petrecut 12 ani in facultate degeaba si ca i-ar mai trebui vreo 24 ca sa il ajunga din urma.
Nu puteti pomeni de Dumnezeu si anumita doamna in aceeasi fraza caci nu au puncte comune. Dupa ce a lasat copilul nostru fara sa-i administreze oxigen si sa convulsioneze mai bine de 12 ore nu poti pretinde multumiri si nu poti invoca divinitatea. Asta nu este un tratament corespunzator asa cum afirmati.
Poate ca nu a/ati fost rau intentionata, dar cand a/ati vazut ca este depasita de situatie trebuia sa lase orgoliul celor 12 ani de studiu si al multor ani de vechime de provincie la o parte si sa ceara ajutorul unui medic si unui spital mai bine pregatite din capitala.
Se pare ca nu articolele de pe blog o nemultumesc pe distinsa doamna si anturajul sau ci indrazneala unor "neica nimeni" ca noi care s-au trezit sa o arate cu degetul si sa o "cheme la dreptate". Tare ar mai fi vrut ca dosarul penal sa fie cercetat si n.u.p.-it de vreun coleg de-al sotului...
Sa stiti distins/a domn/doamna Anonim ca nu vom renunta la a va arata cu degetul. Lumea (eventualii pacienti) nu se sperie de noi ca si parinti nemultumiti ci se ingrozeste de ce (nu) puteti sa faceti dupa ce statul v-a platit anii de studiu.
Mojicia cu pila din spital nu merita raspuns. Orice om intreg la minte ar fi fost pila oricui din Bucuresti cu o suma modica, nu ca si noi intr-o naivitate crunta si o incredere oarba in Macelaria din Slobozia pe care da, daca am putea am inchide-o (cel putin cele 2 sectii). Puteti sa ne contraziceti? Doar nu credeti ca ne-am dorit boala asta pentru a putea falimenta spitalul din Slobozia.
Mare este gradina Ta, Doamne!

SĂ VA FIE RUŞINE
Chiar şi dupa evidenţa faptelor voastre minţiţi cu neruşinare.Sunt sigură ca vă mintiti pe voi înşivă ca să puteţi să dormiţi noaptea pe perna aia care ar trebui să vă susure la ureche toată noaptea minciunile şi faptele pline de pertinenţă .Eu nu numai că sunt bine informată despre familia Uzea care sunt nişte tineri de tot respectul am şi in familie un precedent de un eveniment neplăcut datorită lipsei voastre de respect faţă de o viaţa umană şi de o mamă care naşte.
O SA AVEŢI CU SIGURANŢĂ CE MERITAŢI ŞI CU SIGURANŢĂ ATUNCI O SĂ VA GÂNDIŢI CĂ ADEVĂRUL INVINGE ORICE MINCIUNĂ.
CERÂNDU-ŢI SCUZE AI AVEA MULTĂ DEMNITATEA DE OM CA DE MEDIC ...NU PREA MAI AI

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!