marți, 25 septembrie 2012

Recapitulare si START

10 zile de la radiografia de sold a Raisei. Acum 10 zile ma intrebam pe ce drum sa ne canalizam energia pentru a o ajuta pe Raisa. Cred ca Dumnezeu ne va indruma pasii si deciziile spre binele ei.
Mi s-a explicat ca radiografia Raisei arata foarte rau...osul este aproape iesit din articulatie.


  1. Am purtat discutii cu doctorii Shemer Medical Center din Israel care au concluzionat ca interventia chirurgicala asupra soldului este o urgenta si ca riscam sa se produca deplasarea totala a osului din articulatie. La aceasta clinica, o astfel de interventie chirurgicala se ridica la suma aproximativa de 50.000 USD. Trag aer in piept si atasez aici concluziile lor. 
  2. Dl. Prof. Dr. Ahmet Kiral de la Departamentul de Ortopedie de la Clinica Anadolu din Turcia recomanda 4 interventii in 4 zone diferite. Prin aceste interventii se va aseza la loc partea ridicata din zona soldului drept, dupa care se va pune ghips. Acest ghips va ramane 3 luni. Pacienta va fi internata in spital 2 zile dupa care se va putea intoarce acasa. Costurile aproximative ale interventiilor se ridica la suma de 16.000 EUR.
  3. Peste numai 2 zile avem prima evaluare cu Robert Doman si speram sa putem incepe cu bine programul NACD. Atunci ne va spune si opinia lui referitoare la subluxatia/luxatia de sold si ne va recomanda daca sa ii facem sau nu aceasta interventie chirurgicala. Eu inca mai sper sa mi se spuna ca aceasta problema poate fi rezolvata si altfel! Aici am atasat factura prin care am achitat 600 USD pentru aceasta evaluare. Lunar vom plati apoi cate 230 USD.
  4. Acum 2 zile, Raisa a fost consultata de medicul ortoped Marcel Platon din Chisinau. El a oferit consultatii gratuite la sediul Fundatiei IKON din Galati copilasilor cu diferite probleme neuromotorii in vederea efecuarii miofibrotomiei subcutanate pe etape dupa metoda pof. Ulzibat. Acesta "ne-a convins" ca o interventie chirurgicala atat de complexa "ar strica" tot ce a achizitionat Raisa pana acum fara perspeciva de a oferi ceva in plus. O relaxare a muschilor spastici care imbraca piciorul si soldul drept ce se produce in urma miofibrotomiei, ar putea oferi sansa unei remedieri a luxatiei. Daca si numai daca nu se observa nicio imbunatatire a situatiei dupa 6 luni de la miofibrotomie, atunci ne putem pune problema unei interventii chirurgicale. Bun! Asta a fost o informatie pe care am absorbit-o si am digerat-o, pe care am asteptat-o tanjind dupa o alternativa la clasica taietura de 15 cm... Ne-am programat pentru miofibrotomie pe data de 20 noiembrie. Se face la Chisinau de catre o echipa de medici rusi din care va face parte si doctorul Marcel Platon si costa 1850 euro. Am achitat 100 euro avans si speram ca pana atunci sa putem strange restul sumei necesare. Aici am adaugat scrisoarea de programare.
  5. O alta terapie care ne reda speranta si ne indeparteaza gandul de teribila interventie chirurgicala asupra soldului este Advanced Bio-Mechanical Rehabilitation. ABR este dezvoltată de inventatorul rus Leonid Blyum. ABR oferă tehnici pentru revenire structurală permanentă a sistemului musculo-scheletic. Prin normalizarea sistemului musculo-scheletic, funcţiile se dezvoltă în mod normal şi spontan. Astazi am discutat telefonic cu Krista Bynens, cea care conduce echipa ABR Belgia si care va tine o sesiune de evaluare si cursuri in Macedonia in perioada 1-5 octombrie. Foarte rapid pentru noi. Ne-am gandit ca ar trebui sa profitam pentru ca urmatorul curs va fi tocmai peste 6 luni. Costul acestuia este de 1520 euro si cuprinde 1 evaluare si 2 instruiri pentru exercitii (o data la 6 luni). Krista mi-a indepartat si mai mult gandul de la interventia chirurgicala si m-a asigurat ca vor exista rezultate prin aceasta terapie.
Eu ma rog sa existe prin toate terapiile pe care ne dorim sa le facem. Pot parea multe, pot parea si chiar sunt costisitoare, insa merita incercat orice pentru a evita lama bisturiului taind piciorusul Raisei. Speram sa ne oferiti o mana de ajutor pentru a putea beneficia de aceste terapii. Peste 7 zile ar trebui sa fim in Macedonia insa ne lipsesc cei 1520 euro.
Raisa va multumeste ca de fiecare data cand ati purtat-o in ganduri si rugaciuni si va transmite toata dragostea ei!


3 comentarii::

Cati, eu am incredere in scoala rusa- baiatul pastorului nostru din Bacau s-a nascut cu piciorusele atat de malformate incat din SUA i s-a spus ca singura lui sansa de a merge e sa i se amputeze picioarele sisa i se puna proteza. Ei bine, in Bacau lucra pe atunci un ortoped foarte bun din Chisinau, si i-a indrumat spre un spital de acolo, si dupa multe operatii baietelul (are acum peste 7 ani) merge bine pe picioarele lui.
Ne rugam pentru voi si am incredere ca totul va fi bine!

Cati, ti-am bagat 200 de ron in cont din partea asociatiei noastre. Va trebui sa facem un contract de donatie, il pregatesc si ti-l trimit prin posta, am nevoie doar de datele tale: adresa, informatii CI, CNP si copie dupa acte medicale pe care le voi atasa la contract. Am dat link si pe fb, unde am pomenit de miofibrotomie, desi sper sa reusiti sa adunati bani pentru a merge in Macedonia. Trimite-mi datele pe mail pdragoslava@yahoo.com. Multa sanatate. Diana (mama lui Rares)

Diana, tare iti multumesc pentru donatie! Si pentru tot sprijinul moral atat de pretios in clipe grele!
Oare nu mi-ai putea pune pe mail contractul, il completez cu toate datele si semnez(daca trebuie) apoi il trimit eu prin posta cu copiile necesare. Ma gandesc ca e mai simplu pentru tine asa.
stroe_ecaterina@yahoo.com
Va pupam dragilor!
Revin cu vesti noi si bune intr-o noua postare!
Slava Domnului!

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!