sâmbătă, 11 februarie 2012

In dimineata unui zambet strengar






     In dimineata aceasta am primit scrisoarea oficiala pe care o asteptam de la clinica doctorului Ramirez din Mexic. Ea ne este necesara in special pentru obtinerea vizei SUA. Este si o confirmare oficiala a datei cand va avea loc infuzia de celule stem, 20 martie 2012.
     Persoana de legatura a clinicii este mamica unei fetite cu paralizie cerebrala care in urma a doua tratamente cu celule stem la aceasta clinica a inceput sa mearga si sa vorbeasca. Impresionata fiind de progresele lui Brooklyn, Rachel a intrat in echipa doctorului Ramirez.
     Am stabilit cu Rachel, hotelul la care vom fi cazati in San Diego, care este foarte aproape de granita cu Tijuana. Din tara vom pleca duminica, 18 martie. Luni Raisa se va odihni si ne vom intalni cu Rachel ce va fi cazata in acelasi hotel. Marti dimineata vom pleca impreuna cu Rachel la clinica din Tijuana unde il vom intalni pe doctorul Ramirez care impreuna cu echipa sa, dupa ce o vor consulta pe Raisa, ii vor face anestezie si i se vor administra celulele stem. Pregatirea acestora incepe in laborator cu doua saptamani inainte de data implantului, sunt recoltate din placenta si sangele cordonului ombilical al unui donator compatibil, sunt crescute, multiplicate si specializate pentru fiecare pacient. Raisei i se vor administra prin cateterizare arteriala si intravenos 60 de milioane de celule stem.

     Dupa trezirea din anestezie, vom ramane la clinica atat cat se considera necesar dupa care vom reveni la hotel unde vom primi vizitele doctorului Ramirez ce va monitoriza starea Raisei in permanenta. Desi monitorizarea pacientilor va fi pe o perioada de trei zile, noi intentionam sa mai ramanem doua zile in plus si sa plecam duminica, 25 martie. Hotelul la care vom fi cazati pune la dispozitia pacientilor transportul la clinica pentru suma de 200 de dolari in plus la costul cazarii. Noi nu suntem decisi daca sa folosim aceasta oferta sau sa inchiriem o masina.

     Acum asteptarea este destul de apasatoare dar speram ca toate lucrurile sa decurga cum trebuie si ne rugam ca Raisa sa treaca cu bine peste interventie si anestezie, peste drum si schimbarea climatica iar celulele stem sa o ajute sa se dezvolte. 

     Va dorim un weekend plin de zambete!


2 comentarii::

Doamne,ce vesti!sa fie intr-un ceas bun si sa va intoarceti cu vesti si mai bune!Va imbratisam!

Ma bucur pt voi. ne rugam pt voi sa iasa totul bine si sa va intoarceti acasa sanatosi.Doamne ajuta!

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!