marți, 8 februarie 2011

Povestea mea

Bună


Numele meu este Raisa Maria Uzea şi sunt un îngeraş de fetiţă de un an şi patru luni. Sunt o luptătoare şi vă voi expune mai jos povestea mea care nu mi-aş dori să vă întristeze, ci să vă convingă că Doamne Doamne face minuni!

M-am născut după ce mami a avut un travaliu foarte lung şi pentru că am avut cordonul ombilical în jurul gâtului am suferit o asfixie severă care mi-a lipsit creieraşul de oxigen şi mi-a cauzat leziuni iremediabile. Graţie îngeraşilor care m-au păzit, am fost readusă la viaţă şi am respirat singurică. Însă după 12 ore, datorită suferinţei mele am avut convulsii care mi-au fost oprite cu greu de medicamente.După o lună petrecută la terapia intensivă de la spitalul Giuleşti, mami şi tati m-au adus acasă unde era atât de bine!


Dar greul abia acum a început…


Am stat multe săptămâni prin spitale cu mami şi după mai multe analize, parinţii mei au aflat că o parte din creieraşul meu nu se dezvoltă normal, din pricina leziunilor suferite la naştere.

M-am plimbat prin frumoasa Italie şi am ajuns tocmai la Bologna unde, într-o clinică cu medici minunaţi, mi-au fost făcute multe multe investigaţii. Din păcate, diagnosticul meu nu este la fel de frumos şi de plăcut ca mine. Sufăr de o formă gravă de paralizie cerebrală, tetrapareză spastică şi de epilepsie, pentru care iau zilnic trei medicamente antiepileptice foarte rele la gust.
De un an de zile mă internez câte două săptămâni pe lună la Centrul Naţional de Recuperare Nicolae Robănescu din Bucureşti, unde fac recuperare fizică. Şi, cu ajutorul îngeraşilor care mă păzesc voi reuşi să merg, să vorbesc şi să ma joc precum copilaşii sănătoşi!
Pentru că părinţii mei nu se dau bătuţi şi au aflat de beneficiile terapiei cu oxigen de la Clinica de Medicină Hiperbară din Constanţa, am început şedinţele de oxigenare şi astfel am devenit cel mai mic scafandru din ţară şi poate chiar din Europa!
În iunie 2010 am făcut primele 20 de şedinţe de oxigenoterapie şi am început să văd, pentru că înainte nu distingeam jucaria din faţa mea, am început să zâmbesc, să râd şi să înţeleg câte ceva din ce îmi vorbesc mami cu tati. Mai am atât de multe progrese de făcut dar, din păcate, timpul nu mă aşteaptă
Aş vrea să stau în funduleţ dar nu pot…       


Aş vrea să apuc jucariile dar nu pot decât să le ţin în mânuţă câteva secunde… Aş vrea să merg, dar nu ştiu… Aş vrea să mă bucur de tot ce mă înconjoară dar nu le înţeleg pe toate…Mami şi tati fac tot posibilul să mă ajute şi vor reuşi, pentru că Doamne Doamne mă iubeşte! Voi încerca să continuu terapia cu oxigen care este costisitoare (20 de şedinţe mă costă 8.000 lei),  iar statul român nu o decontează niciun pic!

Şi voi strânge banuţi pentru a putea face un transplant de celule stem în Germania la Institutul Xcell Center Dusseldorf. Mi-ar fi de ajutor 50.000 de euro pentru 3 intervenţii.

Dacă doriţi să mă ajutaţi, ne puteţi dona 2% din impozitul anual pe venit prin Asociaţia “E Pluribus Unum” dar şi o rugăciune către Doamne Doamne îmi este de folos! Pentru că El ne iubeşte şi ne ascultă pe toţi!

Doamne ajută! Eu vă doresc tuturor sănătate şi o inimă curată!

8 comentarii::

Raisa scumpa, Mami si Tati, suntem alaturi de voi cu tot sufletul!

Doamne ajuta!

Iubire mica, sper din tot sufletul sa ajungi la operatie cat mai repede. Iar parintilor tai, o imbratisare calda. Ne rugam pentru voi!

Sanatate multa puilui minunat si sa ajunga sa se bucure din plin de viata!Si multa putere parintilor, sa nu renunte nici un mkoment la gandul ca au cel mai bun copil, care se va dezvolta normal datorita eforturilor lor si a dragostei cu care-l inconjoara!

Precum nici o frunza nu se misca fara stirea lui Dumnezeu tot asa nasterea si problemele de la nasterea Raisei nu s-au intamplat fara stirea lui Dumnezeu.Si totusi daca in iubirea Lui fara margini pentru oameni a ingaduit ca acestea sa se intample inseamna ca ele vor duce la un bine , caci Dumnezeu este bunatate desavarsita.Parintii micutei acum vor invata sa se roage cu inflacarare,unii dintre noi impietriti la inima vom fi miscati de Raisa si asa ne vom sensibiliza inimile si poate vom invata sa ne rugam chiar,neputintele inaintasilor Raisei vor fi sterse prin jertfa aceasta a micutei, ....dar oare poate cuprinde mintea omeneasca adancul intelepciunii lui Dumnezeu?! Vindecarea Raisei sta acum in rabdarea si credinta parintilor , iar noi toti credem si nadajduim ca Raisa se va bucura de toata diversitatea vietii cat de curand.

imi pare rau ca nu am posibilitatea financiara de a va ajuta dar nu am putut trece cu vederea.
fie ca dumnezeu sa va ajute. regret amarnic ca nu am cum sa va ajut

Ma doare sufletul si am lacrimi , nu este nimic mai crunt pe lume decat sa-ti vezi copilul suferind , sper din toata inima sa va ajute Domnul sa va vedeti fetita sanatoasa si fericita .

Am adaugat si eu butonasul cu Raisa pe paginile blogg-urilor mele, sa va ajute Dumnezeu si sa va dea putere!

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!