joi, 26 decembrie 2013

Elena - darul pe care l-au primit ingerii de Craciun

Printesa mica, cu chip angelic a plecat acasa, printre ingeri. Era prietena Raisei chiar daca nu s-au vazut decat in poze. A lasat in urma ei o amintire fina si delicata, o amprenta de dragoste si o comoara de lectii de viata.
Am sa redau o parte din articolul "Noelle" al Ralucai ce exprima atat de frumos exact ce este si in inima mea:

"Azi am aflat o foarte trista veste, o mica prietena de-a Catiusei a cantat pentru prima oara colinde. Dar le-a cantat de pe genunchii Domnului Iisus. Acum are voce, o voce pe care paralizia cerebrala i-o rapise pana nu de mult, dar de ea se bucura ingerii. Acum precis intinde mainile spre fulgi de lumina, dar aici jos a lasat o absenta pe care nimeni si nimic nu o poate umple. Ce rost are un copil cu nevoi speciale? Tot rostul. Elena a schimbat in mine asa de mult, prin zambetul ei, prin lumina ochilor ei albastri, prin tenacitatea si prin dragostea cu care era inconjurata si care revarsa din ea…si nici macar nu am cunoscut-o vreodata fata in fata.
Cate lacrimi merita moartea unui copil cu nevoi speciale? Toate lacrimile.
Nu e inca o povara de care a scapat lumea asta, e o bucatica de lumina si dragoste care si-a luat zborul spre acolo de unde a venit. Iar lumea noastra a ramas mai uscata, mai searbada.
Pe mama ei nu cred ca vor exista cuvinte care sa o consoleze, dar pot sa o asigur de dragostea noastra- si ea si Elena sunt foarte iubite si le imbratisam cu drag, chiar daca o facem numai cu gândul, cu vorba…
Azi, pentru mine, Elena e micuta Noelle, darul pe care l-au primit ingerii de Craciun.
Alearga, alearga si joaca-te si prinde fluturi si culege flori, si lasa sa cada si spre cei care te iubesc petale de alinare de acolo de sus, iubita mica!"

Evenimentul s-a petrecut intr-un spital din Dusseldorf, in urma unei crize severe de epilepsie. Mama Elenei, care a crescut-o singura pe fetita, nu are suma de 10.000 de euro pentru a o repatria, asa ca pe 30 decembrie va fi inmormantarea in Neuus, Germania. Din cate am discutat cu mama Elenei, costurile slujbei ar fi in jur de 1800 de euro. Daca doreste cineva sa ii trimita un ajutor financiar, o poate face prin contul Asociatiei Copii Suflete Sperante, cu mentiunea "pentru Nico" : 
RO86 RZBR 0000 0600 1400 6227
Cont in RON, Raiffeisen Bank
Daca doriti sa ii transmiteti ganduri de incurajare mamicii, o gasiti pe acest cont de facebook:
 https://www.facebook.com/nico.nicol.988 . 
Chiar are nevoie si sunt convinsa ca isi va gasi un pic de alinare in cuvintele voastre.

2 comentarii::

Pe 22 decembrie un ingeras numit Elena a plecat acasa in tacere. Mama ei, Nico nu avrut sa ne "ïntristeze" sarbatorile cu vestea. Era prietena Raisei. Acum ea va veghea asupra noastra de acolo, de Sus, iar noi ne-o vom aminti ca pe o luptatoare cu Paralizia Cerebrala pe care a invins-o doar cu un zambet!

A plecat doar ACASA...acolo e bine si nu e captiva intr-un trup bolnavior..iar mama a aflat cat de puternica poate fi..si de cata iubire este capabila....inima sus..chiar de e greu..puiul tau va fi mereu langa tine...dar vesel jucaus..si fericit..

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!