vineri, 30 august 2013

Malpraxisul si Paralizia Cerebrala

De curand blogul Raisei a fost vizitat fie de unul dintre doctorii care i-au cauzat Paralizia Cerebrala fie de un apropiat al acestuia, comentand in mod peiorativ insistenta noastra in a obtine dreptate in justitia romaneasca (la aceasta postare se afla comentariul la care fac referire: http://pentru-raisa.blogspot.ro/2013/05/despre-raisaintr-un-semnal-de-alarma.html; doctorul in cauza este Dumitru Gabriela, in prezent seful sectiei de neonatologie din Spitalul Slobozia).
Din acest motiv si nu numai am decis sa scriu despre ceea ce presupune Paralizia Cerebrala cauzata de erorile medicale din timpul nasterii si de viziunea asupra malpraxisului in societatea americana. Poate macar atitudinea lor este contagioasa si se va lua putin si pe la noi.

Diagnosticul de Paralizie Cerebrala

Procentul este raportat la cazurile din SUA. Pana acum eu nu am gasit o statistica asemanatoare pentru Romania iar opinia mea personala este ca datorita lipsei de sanctionari a greselilor medicale, noi avem un procent mult mai mare de cazuri de paralizie cerebrala determinata de suferintele din timpul nasterii.
"Majoritatea paraliziilor cerebrale sunt cauzate de leziuni pe creier. Aceste leziuni pot fi produse de:
-suferinte ce au avut loc in timpul sarcinii sau nasterii (paralizia cerebrala congenitala)
-suferinte ce s-au produs in primele luni sau ani dupa nastere (paralizia cerebrala dobandita)
In functie de simptome, Paralizia Cerebrala poate varia de la usoara la severa. In functie de nivelul de gravitate, copilul risca sa aiba complicatii ale paraliziei cerebrale cum ar fi intarzieri de dezvoltare, incapacitatea de a creste, contracturi musculare, scolioza sau epilepsie." Sursa : http://cpfamilynetwork.org/cerebral-palsy-diagnosis
"Indiferent de forma de paralizie cerebrala, tratamentul este simptomatic si poate fi de natura farmacologica si neuro-recuperatorie. Pentru deficientele motorii si de postura se vor utiliza fizioterapia si gimnastica medicala. Ameliorarea comunicarii verbale a copiilor bolnavi se va face prin apelarea la serviciile logopezilor. Multe malformatii vor fi rezolvate ortopedic, chirurgical sau chiar neurochirurgical, dupa necesitatea cazului. 
Paraliziile cerebrale vor avea un prognostic evolutiv cu atata mai bun cu cat familia va fi implicata emotional si financiar pe parcursul intregii terapii. " Sursa : http://www.romedic.ro/paraliziile-cerebrale-la-copil
In America, "majoritatea reglementarilor si verdictelor din cazurile de paralizie cerebrala au oferit compensatii financiare prin care s-au asigurat sustinerea acestor copii pentru tot restul vietii lorPrintre aceste cazuri sunt: 
-cele in care semnalele de avertizare date de monitorizarea cardiaca au fost trecute cu vederea, ignorate sau interpretate gresit
-cele in care a fost intarziata inutil operatia de cezariana
Sursa: https://www.facebook.com/cpfamilynetworks
-cele in care s-au produs greseli in resuscitarea unui nou-nascut care avea nevoie de ajutor sa respire
-greseli de diagnosticare sau tratare a unei infectii
-aplicarea neglijenta a echipamentului extractor sau al forcepsului
-diagnosticarea gresita a pozitiei fetusului in uter

"Paralizia cerebrala a copilului tau nu este vina ta

Sursa : https://www.facebook.com/cpfamilynetworks
Nicio familie nu ar trebui sa traiasca in fiecare zi stiind ca daca nu ar fi fost greselile facute in timpul travaliului si al nasterii, copilul lor ar putea avea o viata fara dizabilitati."
Asta este ceea ce parintii americani sunt sfatuiti si astfel ar trebui sfatuiti si cei din Romania iar incalcarea drepturilor acestor copii si neglijentele medicale la care au fost supusi trebuie pedepsite. Eu, cea mai umila si mai neinsemnata dintre mamele din Romania, nu voi renunta sa cred si sa lupt pentru asta!


0 comentarii::

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!