vineri, 22 martie 2013

Un Mars pentru Schimbare, O Singura Voce pentru Dizabilitate

21 Martie 2013. Raisa alaturi de alti copii cu dizabilitati, parinti, prieteni si sustinatori au participat la Marsul "O Singura Voce pentru Dizabilitate" organizat de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati. 

Evenimentul a fost organizat simultan in Bucuresti si mai multe orase din tara iar campania isi propune sa colecteze 100.000 de semnaturi pentru sustinerea proiectului de lege privind drepturile copiilor cu dizabilitati. Fiecare dintre noi putem sustine aceasta initiativa printr-o semnatura aici.
Noi si ceilalti membri ai Asociatiei Copii Suflete Sperante am participat la acest FlashMob organizat in Constanta cu sprijinul Asociatiei Down Est din Romania si speram ca VOCEA copiilor nostri sa fie din ce in ce mai puternica si mai auzita in tara noastra.











Campania se incheie la sfarsitul lunii, dar lupta cu problemele asociate dizabilitatii este permanenta.
Va trimitem bezele de la malul marii!

2 comentarii::

Diana_N : Ce frumoase sunt pozele, mai faceti actiuni din acestea si lumea o sa inceapa sa va priveasca in ochi si sa intrebe cu ce poate ajuta. Iti doresc sa ai si tu linistea vecinei mele, cu baiat cu SD si autism, care mi-a spus ca statul New Jersey plateste tot pentru educatia si tratamentele baiatului, tot anul, nu are vacante. E senina ca o floricica si poate avea grija si de ceilalti 2 copii. Iar ce-i si mai frumos e ca aproape de noi e o companie care angajeaza doar adulti cu SD, banui ca exista si alte companii pentru alte dizabilitati.
Ce mai face Raisa?

Diana, ce frumos! Multumesc ca mi-ai povestit de vecina ta pentru ca am urmarit multe filmulete despre cum si-au castigat drepturile persoanele cu dizabilitati din S.U.A. si m-au impresionat enorm protestele organizate la mijlocul anilor 70. Noi, poate ca mai avem mult pana vom ajunge la acel nivel in tara noastra dar traim cu speranta ca se poate. Imi doresc mult ca intr-o zi Raisa sa simta ca traieste intr-o tara ca America. Iti multumesc ca ai intrebat de ea, este un pic mai bine, zilele trecute a fost re-evaluata de specialistii ABR din Belgia si are schimbari frumoase la nivelul structurii corpului iar de aceea suntem fericiti ca am pornit pe acest drum cu recuperarea ei. Sigur ca avem mult de munca in fiecare zi dar am primit si daruri bune de la Dumnezeu. De putina vreme locuim in Constanta. Pentru ca Raisa are ingeri pazitori si pentru ca ei chiar exista, am reusit sa ne transferam locurile de munca la Constanta si sa inchiriem o locuinta aici, unde speram sa avem mai multe oportunitati in recuperarea Raisei si integrarea ei in societate. Va imbratisam si va trimitem pupici calatori de la Raisa!

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!