miercuri, 4 noiembrie 2015

Acele piruete dupa care tanjim

 "Banii pot oferi un carucior mai bun, o scoala decenta si multe altele. Dar copilul meu nu mi-a zis tata si are 6 ani, nu a mazgalit peretii, nu s-a jucat cu papusi, nu a facut piruete in rochite frumoase, nu s-a ascuns de mine prin bucatarie. Si pentru toti acesti NU cei vinovati vor plati si oricine ii va acoperi!"

De mai bine de un an nu am mai scris nimic pe blogul acesta. Am tacut pentru ca asa am gasit noi mai usor sa luptam in aceasta perioada cu Paralizia Cerebrala de care sufera Raisa. Am fi tacut si astazi daca nu am fi citit acest articol:


Ziarul Independent din Slobozia are inspiratia comandata politic sa redeschida subiectul "Cazul Raisa" si sa vorbeasca despre cum bietul Spital Judetean Slobozia sufera de nedrepta si imensa solicitare de daune materiale si morale din partea reprezentantilor Raisei. Si cum saracului spital i se imputa plata unor greseli facute de un fost doctor ginecolog angajat.
Apreciem ca necunoscutul ziarist M.S. este foarte delicat cand scrie despre "Cazul Raisa" si credem ca nu a putut scrie despre neregulile din Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia pentru ca nu asta i s-a cerut. De exemplu nu a putut sa mentioneze ca in septembrie 2009 cand se nastea Raisa, la sectia de ginecologie era un razboi intre Dinu Valentina si ceilalti doctori "cu greutate si vechime" iar din acest motiv niciunul nu a intervenit medical in "cazul Raisa". Iar Dinu Valentina, desi constienta ca necesitatea unei cezariene de urgenta, nu a facut-o pentru ca nu intra niciunul mana a doua la operatie. (Jurati voi lui Hippocrate ca nu e asa!)
Spitalul de Urgenta Slobozia inca mai ascunde un medic incompetent in "cazul Raisa". Neonatologul Dumitru Gabriela care ne-a lasat copilul sa convulsioneze 24 de ore pana ne-a anuntat despre starea in care se afla si ca nu are medicamente si aparatura pentru a face fata problemelor ei. Nu avea nici pregatire profesionala. Dupa 24 de ore, cu interventii si rugaminti disperate, Raisa a fost transferata la Bucuresti. In tot timpul acesta copilul meu a suferit convulsii si daune grave si nimeni din conducerea spitalului nu s-a implicat pentru transfer!Iata organizarea si dotarea acestui spital! Tu nu vrei prietene M.S. sa stii ca daca te vei interna vreodata cu copilul in acest spital, ai parte de respect si profesionalism?...


 "Exista o regula a managementului care spune: "Atunci cand esti inghesuit, nu schimba ceea ce functioneaza cat de cat si indreapta-ti atentia catre zonele critice". Daca un spital sau alte institutii ale statului ar fi obligate sa plateasca scump aceste greseli, malpraxisul ar devein o zona critica intolerabila. Suntem constienti ca sunt multiple problem in spitale dar s-a ajuns in situatia respectiva tocmai pentru ca s-au trecut cu vederea putin cate putin lucruri care nu trebuiau trecute cu vederea. Igiena in spitale nu ar trebui sa fie negociabila. Lipsa de medicamente, bandaje etc nu ar trebui sa fie negociabila pe timp de pace. Malpraxisul nu ar trebui sa fie negociabil. Managerul care la sfarsitul anului va trebui sa justifice pierderi de milioane de euro din cauza...va trebui sa studieze mai atent cauza sau va fi schimbat. Trebuie sa te doara rau maseaua ca sa te convingi sa mergi la dentist nu-i asa? In concluzie, spitalele ar trebui sa plateasca foarte scump orice greseala ca sa-i suture, iar responsabilii sa reflecteze indelung si sa ia masuri pe viitor pentru evitarea oricaror accidente." Ramona Drutau - Presedintele Asociatiei Copii Suflete Sperante





2 comentarii::

Saracii copii... Dumnezeu sa va aibe in paza !

Care mai este situatia? Nu ai mai postat de ceva timp. Sper ca sunteti bine.

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!