luni, 1 octombrie 2012

Despre ABR - informatii culese

"Principiile ABR

 ABR este prescurtarea de la Advanced BioMechanical Rehabilitation. (Reabilitare Biomecanica Avansata)
 ABR este o metoda de corectie structurala a deformarilor musculo-scheletale.
 Obiectivul principal al ABR este sa readucă functiile motoare la persoanele cu leziuni cerebrale.
 Principiul fundamental al ABR este acela ca structura precede functia. Fără o structura corecta a organismului, un copil nu va reusi sa se taraie, sa mearga patruped sau sa mearga, indiferent cat de multe exercitii si programari ale miscarii vor face parintii pentru el. De aceea, fără o structura dezvoltata complet si normal, functia este imposibila. Asadar, fara a normaliza structura, in cel mai bun caz va exista un anumit nivel de compensare functionala. 
 Obiectivul ABR este de a readuce tonusul corect al muschilor fini (internal myofascia) care intr-un efect in lant va readuce proportiile si alinierea scheletului. In timpul acestui proces tonusul muscular este readus la normal si bratele si picioarele vor beneficia de o crestere a masei musculare in proportiile normale ale mobilitatii si in final suficienta forta astfel incat copiii sa-si poata dezvolta miscarea intr-un mod normal, spontan.
 ABR considera ca muschii fini sunt primele victime ale leziunilor cerebrale. Deoarece tonusul lor scade datorita leziunilor cerebrale, urmatoarea victima este structura sistemului musculo-scheletal, care va colapsa – modificandu-se aliniamentul normal al muschilor si oaselor si modificandu-se distantele intre punctele de prindere ale muschilor. Aceste modificari ale punctelor de prindere vor cauza dezechilibre ale muschilor: de ex. spasticitate si contracturi. In final aceste dezechilibre ale muschilor vor face miscarea imposibila. Si astfel se ajunge la diagnosticul de paralizie cerebrala, asta insemnand dificultate in controlul posturii, pozitiei si muchilor.
 Parintii, rudele sau alte persoane responsabile pentru copil sau pacient sunt invatate tehnica ABR in cursuri speciale. Aplicatiile personalizate recomandate pacientului sunt aratate si practicate in timpul acestor sesiuni. Terapia se face acasa cu o durata de minim 3 ore pe zi." 
 Pe site-ul Asociatiei Copii Suflete Sperante puteti citi continuarea articolului care prezinta progresele facute Gerard Montocchio din Austria in urma terapiei Doman si ABR.
 Acesta este site-ul lui Leonid Blyum, inventatorul acestei metode de recuperare.
 Aici este un blog creat in limba romana cu informatii si noutati despre cursurile ABR din Macedonia.
 Fundatia Nane este cea care incearca sa introduca tehnica ABR in Romania. Aici, parintii care isi doresc sa inceapa cursurile ABR in Romania sunt invitati sa se inscrie la newsletter-ul fundatiei cu mentiunea ABR la subiect sau sa isi exprime interesul prin e-mail la office@fundatianane.ro
 Iata si doua inregistrari video, cu traducere in limba romana, din timpul unor evaluari realizate de Leonid Blyum:
 Bineinteles ca am urmarit toate materialele lui Leonid Blyum despre luxatiile de sold la copiii cu paralizie cerebrala si pe blogul sau pot fi ascultate prezentari video pe aceasta tema.
 Iata si cateva exemple video de exercitii ABR:
 Cu mult mai multe informatii speram sa venim din Macedonia, unde avem sansa de a merge cu Raisa pentru evaluare si exercitii adaptate.
 Cu drag si cu urari de sanatate, va imbratiseaza mami de Raisa!






3 comentarii::

Buna Cati,va urmaresc postarile si tot ce faceti pt Raisa,urmaresc tot ce e legat de ABR,este singura terapie care ne-a convins pana acum,doar ca inca nu am inceput-o din pricina situatiei financiare.Anul trecut am luat legatura cu o familie din Romania care a inceput aceasta terapie si de la Vesna am obtinut mai multe date despre rezultatele Anei,fetita ei.Am hotarat sa nu ne deplasam totusi in Macedonia afland ca Fundatia Nane incearca sa organizeze si in Romania cursuri de formare,speram sa se intample cat mai curand.Drumurile in alta tara sun totusi mai greu de suportat de un copil cu probleme.Am batut atatea drumuri in tara si Ucraina cu fetita noastra de 7 ani,avem un program plin de terapii zi de zi,Vojta,Bobath.....reflexoterapie,si tot ce am crezut pana acum ca o ajuta,dar cred ca Abr o sa dea pana la urma rezultatele pe care le asteptam de mult timp.Va pup,Raisa e o scumpa,asteptam vesti despre calatoria in balcani.Doamne ajuta.

Buna Nadia, acum ne intoarcem din Macedonia, suntem in Bulgaria. Intr-adevar, drumul intr-o alta tara este foarte greu cu un copil cu probleme, insa cu ajutorul lui Dumnezeu, peste toate incercam sa trecem cu bucurie.
Sper sa pot face cat de curand un articol cuprinzator despre evaluarea ABR si exercitiile pe care le avem de facut cu Raisa in urmatoarele 6 luni.
Nu stiu daca Fundatia Nane va reusi sa organizeze in Romania cursuri ABR in viitorul apropiat, iar noi vom incerca sa ajungem in Bulgaria la urmatorul curs, in martie 2013, drumul fiind mai scurt si mai putin costisitor.
Multa sanatate va doresc!
Va pupam!

Buna Cati,ma bucur ca ati avut drum bun,cam asta stiam si eu despre Fundatia Nane,cel mai probabil ca nu o sa asteptam prea mult daca mai dureaza organizarea la fundatie,si ne gandeam la o tara mai apropiata,in vest se fac cursuri,in Austia e prea scump,in Bulgarie e cel mai avantajos si ca distanta si ca si costuri.Multumesc pt iformatii,pup Raisa,sanatate multa.Doamne Ajuta!!

Trimiteți un comentariu

Multumim pentru cuvintele, sfaturile si gandurile bune!